Вили Перперешка река – оазис в подножието на Перперикон

Вили Перперешка река е нов хотел и ресторант в село Стремци, само на 6 километра от Перперикон.
Това е единственото място в близост до древното мегалитно светилище, на което можете да починете и да се подкрепите с храна и напитки след дългата разходка из археологическия комплекс.

Близостта до Перперикон не е единствения плюс на заведението. То е разположено на брега на река Перперек и външната му част е изключително красива.
Удобни дървени маси на сянка предлагат прекрасен изглед към реката, зеленината и заобикалящите ни отвсякъде Родопи. Комплексът е изцяло потопен в природата – наоколо няма други постройки, освен моста над река Перперек.
Vili Perpereshka reka - hotel and restaurant
До ресторанта, на зелена поляна успоредно на реката са разположени и няколко модерни къщички, в които може да преспите на ниски цени от 40 до 80 лв за къщичка.

Всички стаи (само 10 на брой, което осигурява спокойствие и уединение на гостите) са с изглед към реката и имат двойно легло с удобен матрак и допълнителен разтегателен диван / единично легло, климатик и телевизор с кабелна телевизия. Пред всяка стая има тераса с маса и столове.

Вили Перперешка река са подходящи за всички, които търсят спокойствие, прохлада и красиви гледки в летните дни.
Комплексът разполага с барбекюта, на които можете да направите сами вкусна скара, хамаци, на които лениво да се излежавате по цял ден, докато слушате ромона на реката и крякането на жабите.

Рибарите ще оценят мястото – река Перперек, освен чиста и красива е място, където можете да заложите въдиците в очакване на мряна или речен кефал.
Ако решите да спортувате, от комплекса ще ви помогнат с топки и федербал, а окосената поляна е подходяща за всякакви видове спорт.

Вили Перперешка река разполагат с безплатен Wi-Fi, както в ресторанта, така и в самите къщички, както и голям, безплатен паркинг.

Заведението разполага с уютен вътрешен салон, с бар и камина за по-хладните вечери.

Тук никога не е препълнено, къщичките са малко, а територията – голяма.

Ресторантът на Вили Перперешка река гостоприемно очаква както гости на комплекса, така и посетители на близко намиращия се Перперикон. Храната е прилична и с умерени цени. Пилешките дробчета и кюфтетата бяха много вкусни, овчарската салата и качамака – приемливи.
Пилешки дроб във Вили Перперешка река Качамак във Вили Перперешка река
Ракийки и бири, вино и скара, салати и аламинути – тук има всичко необходимо както за кратък обяд, така и за няколкодневен пълноценен отдих. Но… всичко това са детайли и подробности, които минават на заден план. Най-важното е градината, току на брега на реката – един истински оазис.
Малко ресторанти предлагат тази идилия, мястото е незабравимо и ще искате да се върнете отново.

Основният проблем на Вили Перперешка река – посещавате ги в жарък съботен следобед, след многочасово обикаляне на Перперикон и… не можете да си тръгнете. Искате да останете поне за няколко дни. А време няма, идва началото на работната седмица.

ПП – хотели за орнитолози.
Във Вили Перперешка река за пръв път видях и дива чапла – гордо крачеща в чистата, плитка река, опитваща се да обядва с вкусна рибка или някоя гласовита жаба 🙂
Чапла в река Перперек
Вкусна храна на умерени цени сред красивата природа на река Перперек – Вили Перперешка река  е един нов ресторант и хотел, който заслужава вниманието ни, когато посещаваме района на Перперикон.

Забележителности в близост до вили Перперешка река, които можете да посетите ако отседнете в хотела:
• Скалният град на траките Перперикон- 6 км.
• Природен феномен Каменни гъби- 5 км.
• Древни рудници за добив на злато- 3 км.
• Природен феномен Каменната сватба- 16 км.
• Язовирна стена, гр.Кърджали- 15 км.
• Средновековен манастир „Св. Йоан Продром“-15 км.
• Средновековна крепост Мнеакос/ Монек/- 15 км.
• Средновековна крепост Вишеград- 20 км.
• Светилище на Орфей, с. Татул- 35 км.

Адрес на Вили Перперешка река: с.Стремци, 5009, 6680
Телефон за контакти и резервации: +359 894 700172

[adinserter block="3"]