Falasarna beach. Крит

Falasarna. Един от най-известните и всъщност малкото наистина хубави плажове на Крит.

Погрешно се говори за един плаж, Фаласарна е съвкупност от десетки плажове, разположени един до друг. Големи, като на Албена или романтични малки за една компания, сгушени между красиви скали с причудливи форми.
Пясъкът е страхотен, а цветът на морето – онова екзотично лазурно синьо, което ни кара да мечтаем за далечни дестинации.

За кого е подходяща и какво всъщност е Фаласарна?
Това определено не е място за всеки. Тук животът е с 30 години назад. Безвремие, а овцете са повече от туристите.

Във Falasarna няма туристическа улица с магазинчета. Направо няма и улица, а междуселско шосе, стигащо дотам.

Целият курорт се състои от 20-ина хотелчета със стаи и селф кетъринг апартаменти, 2 магазинчета, предлагащи по малко от всичко на завишени цени, не повече от 10 бара и таверни, един банкомат и спирка на автобуса от Chania, който пътува три пъти дневно.

И всичко това разполага с 3-4 километра плажове, уникални гледки и кристална, тюркоазена вода.

Няма сергийки, няма аптека, полицейски участък, шумни партита или нощен живот.

През деня, особено уикендите Фаласарна се пълни с коли (има предостатъчно безплатни паркинги) и автобуси, каращи туристи от по-популярните дестинации в Крит. А вечерта е за почиващите тук – тихи заведения, в които винаги има място с невероятни гледки и прилична храна на умерени цени.

Местата за настаняване във Falasarna не са опасни за бюджета ви. Можете да наемете студио за под 40 евро в началото на сезона през юни или апартамент за 50-60 евро.

Не очаквайте лукс, базово настаняване, но комбинирано с уникална гледка за милиони от терасата и любезни домакини.

Макар и с малко думи, надявам се съм ви ориентирал достатъчно добре какво има и какво няма във Фаласарна – това е място с уникални плажове и максимално спокоен живот. Модерни забавления няма. Не че са малко – просто няма. Но, налице е всичко необходимо за една незабравима морска почивка и 100-процентов релакс.

Falasarna вече е лесно достъпна от София.

Ryanair има редовни полети до Chania на ниски цени. Пътува се под 2 часа. Летището е на 30 минути с автобус от Ханя, а цената на билета е само 2.5 евро.
От автогарата в Ханя, 3 пъти на ден има автобус до Фаласарна. Цената му е 8.3 евро, а като време пътуването отнема 2 часа.

Не пропускайте тази дестинация – Falasarna е истински диамант за любителите на морето и пълноценната почивка!

[adinserter block="3"]