Cosmelenia Hotel Apartments – евтин хотел в Кипър

Кипър е чудесна дестинация за морска почивка. Островът предлга топъл климат, прекрасни плажове и синьо море.

Почивката в Кипър не е евтина – цените на забавления, храна и напитки са по-високи от тези, които ще намерите в Гърция, Португалия, Испания, Италия.
Но пък плажовете и морето си заслужават. В противовес с високите цени на храна и напитки, хотелите в Кипър са на ниски цени. Но… трябва да бъдат подбрани правилно и бъдат резервирани поне 6 месеца преди почивката.

През 2018-та година, избрахме за почивката ни Cosmelenia Hotel Apartments.
Можете да проверите за актуални цени на този хотел в Booking.com или Bookcyprus.com.

Това е комплекс със сравнително голяма площ, нови, модерно обзаведени студиота и едностайни апартаменти, голям басейн с шезлонги, обширно фоайе, бар и ресторант с доста вкусна и умерена като цени храна.

Cosmelenia Hotel Apartments
Cosmelenia Hotel Apartments

Намира се в началото на най-големия курорт на острова – Агия Напа, съвсем близо до аква парка.
Като локация, местоположението е отлично – максимално близо до двата най-добри плажа в курорта – Макронисос и Агия Текла.
Да, най-вероятно във всеки пътепис ще прочетете, че най-добрият плаж в Агия Напа е Ниси. Категорично не съм съгласен с това твърдение. В настоящето, Ниси е един изключително претъпкан плаж, с безброй чадъри и шезлонги. Красив е наистина… преди 10 сутринта и след 6 вечерта – през останалото време е просто претъпкан.

Резервацията ни за Cosmelenia Hotel Apartments беше направена 7 месеца предварително и беше на уникалната сума от 200 евро за 9 нощувки… В цената са включени всички такси, освен ползване на климатик, което се заплаща допълнително по 7.5 евро на вечер ако желаете.

Настанихме се в студио – ново, чисто, просторно с цялото необходимо оборудване – просторна баня с вана, стъклокерамичен плот с 2 котлона, хладилник, тостер, кана за вода, телевизор, климатик и удобна тераса с изглед към вътрешния двор и басейна.


Подобно настаняване за 40 лева не можете да намерите и на нашето Черноморие.

Басейнът в Cosmelenia Hotel Apartments е голям и има достатъчно шезлонги за всички желаещи.

Водата е чиста и топла, като недостатък мога да изтъкна, че може да се ползва само до 18 часа – след това се затваря за профилактика и почистване.

Страхотна е долепената до басейна зона за сенчеста почивка. Приятен ветрец и удобни легла – примамливо местенце за прохладна следобедна дрямка.

От другата страна на басейна е бара.

Цените са добри за нивото на Агия Напа. Пинта наливна местна бира KEO или Leon струва 3 евро, толкова са и коктейлите в промоция.


Можете да пробвате и пинта наливен сайдер срещу 4 евро.

Ако желаете, можете да хапнете на масите на бара или пък да се настаните в по-спокойната, ресторантска част от другата страна на сградата.
Храната в Cosmelenia Hotel Apartments е доста вкусна.

Cosmelenia Cyprus Restaurant
Cosmelenia Hotel Apartments Restaurant

Цените – както навсякъде другаде в курорта. порция скара с гарнитура е от порядъка на 10-15 евро, салатите са 6-12 евро, сандвичите са 5-10 евро, телешки стек – 20 – 25 евро. голяма английска закуска с яйца, боб, наденички, кафе и сок е 7 евро.

Cosmelenia Hotel Apartments Restaurant
Не е евтино, но това са цените навсякъде.

Хотелът е разположен на главната улица в Агия Напа – Ниси авеню, но къщичиките са разположени навътре и е тихо. Центърът на Агия Напа с десетките нощни барове и хиляди веселящи се курортисти е на около 4 километра. Може да бъде достигнат с автобус за около 10 минути срещу 1.5 евро или с такси за около 10 евро.
Около Cosmelenia Hotel Apartments има достатъчно ресторанти и магазини, така че не е необходимо всекидневно да ходите към центъра.

Най-близкият плаж до Cosmelenia Hotel Apartments е Macronissos West / The Dome Beach (10-15 минути пеша). Всъщност, малко по-близо е Ziati Beach, но там морето не е на ниво.

The Dome Beach
The Dome Beach / Makronissos West Beach

Macronissos West е много приятен плаж. Малка част от него е заета от шезлонги, можете да ги ползвате срещу 7.5 евро (за 2 шезлонга и 1 чадър) или пък можете да се разположите в свободната от чадъри зона.
Това без съмнение е най-празният плаж в Агия Напа и поради това – най-приятен.

На около 15 – 20 минути разходка от Cosmelenia Hotel Apartments е Ayia Thekla Beach – невероятен плаж, за мен най-добрият, на който съм бил в Кипър.

Ayia Thekla Beach
Ayia Thekla Beach

Не е пренаселен, има добро заведение с прясна морска храна.

Nissaki restaurant
Nissaki restaurant

Плажът има тоалетни, душове, прекрасен бял пясък и невероятно синьо море.

Ayia Thekla
Ayia Thekla Beach

Срещу плажа, на около 100 метра има остров, също с плаж, до който можете да стигнете, газейки до кръста в лазурната, топла вода – истинска приказка.

Ако планирате морска ваканция в Кипър и търсите евтино, но пък с всички удобства настаняване, мога да ви препоръчам Cosmelenia Hotel Apartments, смятам, че ще останете доволни.

[adinserter block="3"]