Кафе бар Канги

Кафе бар Канги
В центъра на София, на Руски Паметник, вече повече от 20 години работи кафене. Нарича се Канги.
Въпреки централното си местоположение, това е типичния квартален софийски бар. С постоянни посетители и любезен барман.

Ако влизате за пръв път по вечерно време, напълно възможно е да се стреснете. Бирата и водката се леят като реки, неизменно има някой образ, който е прекалил с градусите 🙂
Тук ще намерите интересни хора – отдавна пенсионирани професори започват лют спор на френски след втoрото питие. Неизменното присъствие Милен е бивша приближена охрана на позабравения вече Тодор Живков.
На голямата маса, много вероятно е да заварите разгорещена игра на табла или карти, а на масичката в ъгъла, виетнамецът Хал обсъжда в тясна група днешните мачове и дали трябва да се заложат 2 лева на Манчестър Юнайтед или Ливърпул.

Като стойностен квартален български бар, в Канги има голям телевизор с множество спортни програми.
Цените са на най-ниското ниво, на което можете да се надявате в София – бирата е 2 лева, голямата водка 2.4 лева. Сред асортимента ще намерите и богата гама чешки бири с цени от 3 лева.

За съжаление, Канги не разполага с места отвън, така че можете да разчитате само на задушевната обстановка в единственото помещение пред бара. Често, хората са повече, отколкото е капацитета на заведението, но това е и част от чара му.
Барът работи от ранни зори до късна доба. Понякога затваря към 11 вечерта, но не е изненада ако минете в 2 посред нощ и вратите са все още отворени.
Това определено не е модерно, хипстърско заведение и не е за любители на модерни барове. Канги е просто квартално островче, в което можеш да изпиеш няколко евтини питиета и да побъбриш със стари приятели.

Идилична картинка и весело настроение, особено ако сте редовен посетител. А ако не сте – никога не е късно да се присъедините към веселата компания 🙂
Адресът на Канги е бул. Тотлебен 2, София.

[adinserter block="3"]